Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy w boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rostbef 60 dag
musztarda
ogórek kiszony 1 szt.
cebula biała 1 szt.
boczek wędzony 8 plastrów
masło
bulion 200 ml
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy w boczku

Mięso opłucz, osusz, pokrój na plastry, rozbij. Oprósz pieprzem. Cebulę posiekaj, zrumień na maśle. Każdy plaster posmaruj z jednej strony musztardą. Połóż słupek ogórka i trochę cebuli. Zwiń roladki, każdą owiń 2 plasterkami boczku i obwiąż bawełnianą nicią.
Zrazy obsmaż na maśle. Podlej bulionem, duś na małym ogniu ok. 30 minut. Wytworzony sos możesz zabielić śmietaną, dopraw sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 02.03.2012 11:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak