Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja herbaciane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 12
sos sojowy 1/2 szklanki
listki herbaciane 120g
sól 2 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja herbaciane

Jaja gotujemy przez 10 minut w dużej ilości wody. Wymieszać z sosem sojowym herbatę, sól, gałkę muszkatołową, goździki i cynamon. Wyjąć jaja. Lekkimi uderzeniami łyżeczki opukać skorupki na całej powierzchni do uzyskania równomiernych, siateczkowatych pęknięć i z powrotem włożyć jaja do wody. Wlać do wody wcześniej przygotowany sos. Przykryć i gotować przez 45-60 minut. Odstawić do ostygnięcia. Włożyć na dwa dni do lodówki. Obrać jaja ze skorupki. Pokroić na połówki i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 21.02.2011 14:34
z czymś takim jeszcze nigdy się nie spotkałam ... intrygujące !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak