Przepis i sposób przygotowania na: sernik
Następnie wyłożyć masę serową na podpieczonym spodzie i piec ok. godzinki.(w zależności od piekarnika). Po wystudzeniu sernik polać gotową polewą czekoladową.
mąka | 2 szklanki |
cukier | 3/4 szklanki |
masło | 10 dag |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
żółtko jajek | 2 sztuki |
jajko | 1 sztuka |
kakao | 2 łyżki |
śmietana | 1-2 łyżki |
cukier | 1 szklanka |
ser biały | 3/4 kg |
budyń śmietankowy | 1 sztuka |
mleko | 200 ml |
rodzynki | 1/4 szklanki |
skórka pomarańczowa | 3-4 łyżeczki |
zapach waniliowy | |
masa | 5 sztuk |
jajko | 5 sztuk |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: