Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA PIECZARKOWA Z KURCZAKIEM

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 30 dkg.
cebula 1 sztuka
marchew 2 sztuki
mięso z kurczaka 50 dkg.
kukurydza 10 dkg.
śmietana gęsta 1/2 szkl.
masło 3 łyżki
bulion warzywny 1 kostka
mąka 2 łyżki
sól i pierz do smaku
natka pietruszki 1/2 pęczka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA PIECZARKOWA Z KURCZAKIEM

Pieczarki drobno posiekać, cebulę pokroić w drobna kostkę. W garnku roztopić masło dodać cebulę i mieszając usmażyć na szklisto. Dodać pieczarki i wszystko razem dusić pod przykryciem 5 minut. Marchew obrać, pokroić w paseczki i dodać do pieczarek razem z pokrojonym w kostkę mięsem z kurczaka. Warzywa z mięsem zalać litrem zimnej wody, dodać kostkę bulionu oraz sól i pierz do smaku, liść laurowy. Gotować na małym ogniu ok. 20 minut. Dodać kukurydzę i gotować kolejne 15 minut. Śmietanę rozrobić z mąką, wlać do zupy i mieszając zagotować. Posypać świeżą natką.
SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 20.01.2012 18:50
świetny przepis
MAR3STA 17.02.2011 12:25
pyszna zupa;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak