Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CUKINIA ZAPIEKANA Z MIĘSEM

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 80 dkg.
wieprzowina 20 dkg.
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
jajko 2 sztuki
koperek świeży posiekany 1 łyżka
śmietana 1/2 szkl.
sól i pieprz do smaku
ser gouda 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: CUKINIA ZAPIEKANA Z MIĘSEM

Cukinię umyć, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę podsmażyć na maśle. Do tego dodać cukinie i dusić około 10 minut. Dodać koperek, pietruszkę, a następnie przyprawić.
Wieprzowinę opłukać, osuszyć, zmielić i podsmażyć na maśle. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem i obsypanym bułką tartą ułożyć warstwę cukinii i przykryć ją mięsem. Zalać śmietaną wymieszaną z jajkiem. Posypać żółtym serem. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni C. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 02.09.2012 12:46
bardzo lubię to danie
Zoso 30.01.2012 22:13
smacznie wygl?da
MAR3STA 19.02.2011 13:03
fajny pomysł;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak