Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łazanki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 200 g
jajko 1
woda 3 lyzki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: łazanki

Zagniatamy ciasto z maki, jajka, wody i szczypty soli. Ciasto musi byc troche przeschniete posypujemy lekko mąką, zwijamy w rulon. Rulon kroimy na równe części długości ok. 5 cm. Składamy po dwa kawałki ciasta jeden na drugi, przesuwamy do brzegu stolnicy i kroimy w paski szerokości 1 cm. Gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta15 23.04.2012 23:55
:) bardzo lubię
usmiech 05.03.2012 21:53
super
Katarzyna/kate1980 07.02.2011 09:09
robię podobne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak