Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane jajka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5-6 sztuk
szynka konserowowa 3-5 plastrów
majonez 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane jajka

Jajka ugotować na twardo. Następnie po ostudzeniu obrać je ze skorupki i przekroić na pół. Delikatnie wyjąć żółtko. Szynkę konserwową pokroić w drobną kosteczkę. Połączyć z majonezem oraz pogniecionym widelcem żółtkiem. Dowolnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Można także dodać natką pietruszki lub inną zieleninę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.07.2013 22:20
Szybko i smacznie.
pacpaw 06.09.2012 00:06
farsz z szyneczką to jest to!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak