Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krążki serowe z migdałami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 1 szklanka łuskanych
masło 3 łyżki
ser śmietankowy 120g
ser Havarti 120g tartego
papryka konserwowa 2 łyżki pokrojonej w kostkę
sok z cytryny 2 łyżeczki
sos worcester 1 łyżeczka
papryka 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Krążki serowe z migdałami

Migdały podsmażamy na maśle, a następnie drobno siekamy. Ser miksujemy z pozostałymi składnikami. Z powstałej masy formujemy wałek. Migdały wysypujemy na arkusz woskowanego papieru. Obtaczamy serowy wałek w migdałach i zawijamy w papier. Wkładamy na ok 2 godz. do lodówki. Odwijamy z woskowanego papieru i kroimy na krążki podobnej grubości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 21.05.2011 23:01
smaczne
motomaniak 27.04.2011 12:38
mhmmm
teresa18 07.02.2011 19:28
interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak