Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z nadzieniem z dyni

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 4 łyzki
masło 4 lyżki
cukier do smaku
dynia 0,5 kg
naleśniki 8-10 szt
orzechy 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z nadzieniem z dyni

Dynie udusić na oleju zmieszanym z masłem - po 2 łyżki, /można podlać łyżka wody/, dodać utłuczone orzechy i cukier do smaku. Zawijać w naleśniki /rulony/,smażyć na kolejnej porcji oleju z masłem, podawać gorące posypane cukrem pudrem lub polane polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 25.01.2012 08:41
ciekawe
iknkirke 30.10.2010 09:37
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak