Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nugat orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 szklanki
miód prawdziwy 20 dkg
białko 6 szt
ocet 1 łyżeczka
woda 1 szklanka
orzechy laskowe 30 dkg
orzechy włoskie 50 dkg
cukier waniliowy 1 opakowanie
wafle tortowe 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Nugat orzechowy

Orzechy obrać,drobno pokroić .Miód rozpuścić. z cukru,wody i octu przygotować syrop.Syrop łączymy z miodem.Z białek ubijamy pianę .Do piany wlewamy cienkim strumieniem syrop ciągle mieszając.Naczynie z pianą ustawić na parze i ubijać aż masa zgęstnieje.Zdjąć z pary i ubijac do ostudzenia.Do masy dodać cukier waniliowy i orzechy, dokladnie wymieszać.Masę kładziemy na wafel i równo rozsarować ,przykryc drugim waflem.Obciązyć równomiernie,odstawić na 1 dzień.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 26.08.2012 19:39
super
fictor123 26.08.2012 19:39
super
Justyna37 19.01.2012 13:02
mniam
Magdalena80 23.06.2011 23:23
ale słodkości
kotlet 23.06.2011 23:17
ciekawy przepis
FAFIK 15.04.2011 06:51
To musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak