Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z indyka nadziewane żółtym serem i szynką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 4 plastry
wędzona szynka 4 plastry
Musztarda francuska Prymat 4 łyżeczki
ser żółty 4 plastry
sól, pieprz do smaku
mąka 2 łyżki
jajko 1 szt.
mleko 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z indyka nadziewane żółtym serem i szynką

Mięso lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa położyć plaster szynki, posmarować łyżeczką musztardy, położyć ser, zwinąć dokładnie w roladkę. Następnie panierować w mące, roztrzepanym jajku z mlekiem i bułce tartej. Rozgrzać olej i smażyć roladki na złoty kolor z każdej ze stron. Poprzecinać na pół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 05.12.2011 19:47
super
Sylwia88 06.02.2011 16:59
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak