Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 200g
jajko 4 sztuki
śmietanka 36% 6 łyżek
masło 70g
cukier puder 3 łyżki
kawa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

Rozpuścić czekoladę z masłem i zaparzoną, mocną kawą w kąpieli wodnej. Odstawić do ostygnięcia. Utrzeć żółtka z połową cukru pudru, następnie dodać do nich ostudzoną czekoladę. Ubić kremówkę na sztywną pianę i dodać do masy jajeczno-czekoladowej. Białka ubić na sztywną pianę i pod koniec dodać resztę cukru. Połączyć z masą czekoladową. Wyłożyć do salaterek i wsadzić do lodówki do zastygnięcia.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 20.07.2012 13:02
pychotka
goofy9 06.07.2011 22:24
pyszności
adam1f 12.03.2011 00:26
mniam,mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak