Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Półksiężyce z jałkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl.
masło 1 kostka
cukier 10 dag
jajko 2 szt.
sól szczypta
mus jabłkowy 1 szklanka
cukier kryształ do posypania
cynamon do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Półksiężyce z jałkami

Masło posiekać z mąką, dodać cukier, sól i 1 jajko, zagnieść ciasto, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce. Ciasto rozwałkować na około 1/2 cm, dużą szklanką wycinać krążki, na każdym kłaść łyżkę musu jabłkowego i troszeczkę cynamonu. Krążki zlepiać podobnie jak pierogi. Posmarować rozmąconym jajkiem i posypać cukrem. Piec w temp. 180 stopni- termoobieg około 25 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 07.01.2012 08:01
z przyjemnością i smakiem zjadłabym tą potrawę, bo po samym przeczytaniu głodna się zrobiłam
angelika14 07.01.2012 08:01
z przyjemnością i smakiem zjadłabym tą potrawę, bo po samym przeczytaniu głodna się zrobiłam
angelika14 07.01.2012 08:01
z przyjemnością i smakiem zjadłabym tą potrawę, bo po samym przeczytaniu głodna się zrobiłam
angelika14 07.01.2012 08:01
z przyjemnością i smakiem zjadłabym tą potrawę, bo po samym przeczytaniu głodna się zrobiłam
Edyta31 22.10.2011 23:17
świetne
Grażyna13 20.03.2011 19:40
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak