Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z grzybami i kaszą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
mleko 1 szkl
woda
jajko 2 szt
sól
grzyby suszone 100 g
sól
pieprz
tłuszcz
warzywa 1 torebka
kasza jęczmienna 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z grzybami i kaszą

Składniki ciasta naleśnikowego włożyć do miski i zmiksować na jednolite ciasto.
Jeśli jest za gęste dolać odrobinę wody.
Smażyć naleśniki na rozgrzanym tłuszczu.
Grzyby wymoczone gotujemy, odcedzamy, wywar odstawiamy.
Na wywar z grzybów, wkładamy torebkę kaszy i gotujemy 25 minut.
Grzyby drobno siekamy, łączymy z odsączoną kaszą z warzywami, przyprawiamy solą i pieprzem, dobrze wymieszać.
Farsz nakładamy na środek przygotowanych naleśników.
Boki łączymy do środka i zwijamy.
Krokiety obtaczamy w jajku, bułce tartej i smażymy na złoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 10.10.2012 14:07
bardzo fajne
Małgorzata77 24.07.2011 09:10
ciekawe połączenie, super
Gonia555 13.05.2011 12:52
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak