Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
mleko 1 szkl
woda 0,5 szkl
jajko 2 szt
sól
Farsz:
sól
pieprz
cebula 1 szt
tłuszcz
grzyby leśne 600 obgotowane
kapusta kwaszona 0,5 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i grzybami

Składniki ciasta naleśnikowego włożyć do miski i zmiksować na jednolite ciasto.
Jeśli jest za gęste dolać odrobinę wody.
Smażyć naleśniki na rozgrzanym tłuszczu.
FARSZ
Kapustę i grzyby posiekać nożem na desce.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu dodać do grzybów.
Farsz doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Farsz nakładamy na środek przygotowanych naleśników.
Boki łączymy do środka i zwijamy.
Krokiety obtaczamy w jajku, bułce tartej i smażymy na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 03.08.2011 18:52
ciekawy przepis
Gosia311 03.05.2011 19:08
pyszne
Gonia555 19.04.2011 18:42
przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak