Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa kurkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurki blanszowane 250 g
śmietana 30% 150 ml
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól, pieprz do smaku
chrzan starty do smaku
ceula dymka 2 szt.
bulion 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa kurkowa

Drobno pokrojoną dymkę zeszklić na złoto na maśle, rozmrożone kurki wrzucić do cebulki i dusić przez chwilę. Posypać łyżką maki, wymieszać. Wlać 1/2 litra bulionu z 1 kostki bulionowej, dokładnie wymieszać, gotować na małym ogniu około 10 minut. Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Natkę posiekać, zetrzeć świeży chrzan i posypać zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 24.02.2012 19:18
super
suzana 06.02.2011 15:51
pyszna musi być

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak