Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka jogurtowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 250 ml
cukier 1,5 szklanki
olej 5 łyżki
mąka 450 g
jaja 4 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
cukier waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: babka jogurtowa

Jaja ubijać z cukrem i cukrem pudrem na puszystą jasną masę. Dodać jogurt oraz olej i wciąż ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i na wolnych obrotach powoli dodawać do reszty składników. Kiedy już masa będzie jednolita wlać ją do nasmarowanej tłuszczem formy.
Piec ok 40min w temp. 180stopni

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 06.02.2011 15:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak