Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CUKINIA ZAPIEKANA

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kilka małych cukinii
śmietana 1 szkl.
jajko 2 sztuki
biały ser 10 dag.
sól
ser gouda 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: CUKINIA ZAPIEKANA

Cukinię umyć, cienko obrać a następnie pokroić na plastry o grubości ok. pół centymetra. Pokrojone cukinie obsmażyć na oliwie i odsączyć.
Starty ser żółty wymieszać z białym, jajkiem oraz śmietaną. W naczyniu żaroodpornym ułożyć cukinię, zalać masą i włożyć do piekarnika. Zapiekać 10 minut w temperaturze 220 stopni C., a następnie 25 minut w temperaturze 180 stopni C. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 02.07.2011 20:34
niedługo rozpocznie się sezon cukiniowy także przepis jak znalazł
kuklik 16.05.2011 12:18
jeszcze tak nie zapiekałam
agata1722
agata1722 25.04.2011 10:25
jak dla mnie bąka
Margo1 15.02.2011 10:48
jadłam taką zapiekaną , była pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak