Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe bezy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały mielone 20 dag
cukier 30 dag
jajko 3 szt.
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe bezy

Dokładnie oddzielić białka od żółtek, dodać do białek szczyptę soli i ubić mikserem na sztywno, w trakcie ubijania powoli dosypywać cukier, ubijać aż powstanie gęsta, błyszcząca masa, wymieszać ją dokładnie z migdałami ale tak by nie zniszczyć piany. Masę przełożyć do woreczka foliowego, ściąć czubek, wyciskać koła na pergamin. Wstawić do piekarnika o temp. 140 stopni, piec około 50 minut. Wystudzić w piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak