Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z kapusty czerwonej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
jabłka 1 sztuka
grzybki marynowane 1/2 słoiczka
kapusta czerwona 1/2 główki

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z kapusty czerwonej

Kapustę poszatkować a następnie ugotować w lekko osolonej wodzie, ale nie rozgotować. Następnie przecedzić ją i przełożyć do salaterki. Dodać do niej cebulę pokrojoną w kosteczkę oraz jabłko. A następnie dodać pokrojone grzybki (ja dodaję to co mam maślaki, podgrzybki lub prawdziwki 8-10 sztuk). Składniki dokładnie wymieszać. Całość można polać oliwą i doprawić do smaku sokiem z cytryny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 20.05.2013 09:10
bardzo smaczna
LuKaSz4761 27.06.2012 10:12
super
LuKaSz4761 27.06.2012 10:12
super
IlonaAlbertos 15.06.2012 21:46
Lubię takie surówki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak