Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z indyka ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1/2 kg.
cebula
szpinak świeży lub mrożony 1/2 kg
czosnek 4 ząbki
śmietana 3/4 szkl.
oliwa 1/2 szkl.
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
tymianek 1 łyżeczka
ser gouda 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z indyka ze szpinakiem

piersi z indyka umyć pokroić w kostkę,oprószyć solą i pieprzem oraz tymiankiem i odstawić w chłodne miejsce na godzinę,na patelni rozgrzać oliwę i przesmażyć mięso do zrumienienia,dodać śmietanę i dusić jeszcze ok.10min.cebulę i czosnek posiekać,czosnek utrzeć z odrobiną soli,w rondelku rozgrzać odrobinę oliwy i zeszlić na niej cebulę z czosnkiem,dodać odciśnięty szpinak,doprawić solą i pieprzem,na dnie naczynia do zapiekania położyć szpinak a na nim mięso z sosem,na górę potrawy posypać ser żółty starty i tartą bułkę,całość zapiec ok.10-15min.w nagrzanym piekarniku do 180st.podawać z sałatką z pomidorów i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 15.01.2014 06:55
smaczna propozycja
MAR3STA 06.02.2011 17:27
poproszę kawałeczek tych pyszności;)
Monika193
Monika193 06.02.2011 15:27
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak