Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czysta zupa grzybowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1-2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
por 1/4 sztuki
pieprz 3-5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 sztuki
grzyby suszone 2-3 leśne

Przepis i sposób przygotowania na: czysta zupa grzybowa

Grzyby najlepiej namoczyć na całą noc lub przynajmniej na 2-3 godziny. Następnie w tej samej wodzie ugotować je do miękkości na wolnym ogniu. Warzywa obrać i dowolnie pokroić zalać je wodą i dodać do nich wywar z grzybów (żeby zupa nie była zbyt esencjonalna) dodać listek i pieprz. Gotować do miękkości warzyw. Następnie wywar przecedzić doprawić do smaku solą i pieprzem a także można dodać nieco soku z cytryny. Taką zupkę podaję czystą jako dodatek do pasztecików, które robię z ugotowanych grzybów. Można także podać ją z łazankami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 12.08.2013 22:20
super aromatyczna zupa
iknkirke 04.10.2011 17:40
fajna
Misiek1 07.02.2011 10:34
uwielbiam grzybową!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak