Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie z jogurtem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet śledziowy 4-6 sztuk
jabłka 1-2 sztuki
cebula 1-2 sztuki
jogurt naturalny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie z jogurtem

śledzie najlepiej ze skórą namoczyć w mleku jeśli są bardzo słone na całą noc jeśli mniej to na 4-6 godzin. Następnie ściągnąć z niech skórę i pokroić w kostkę. Jabłka pokroić w drobniutką kosteczkę podobnie jak cebulę (ja sparzam ją jeszcze wrzątkiem). Jogurt (można dodać go trochę mniej w zależności od tego ile dodamy składników) doprawić do smaku solą ziołową. śledzie pokrojone przełożyć do głębszego talerza i wymieszać je z jabłkiem i cebulą. Całość polać jogurtem. (zamiast jogurtu możemy użyć śmietany).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 19.11.2011 07:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak