Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt
pieczarki 20 dkg
rosół 1 szklanka
śmietana 1/2 szklanki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie pieczarkowym

Pokroić w paseczki pieczarki i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodająć pod koniec drobną pokrojoną cebule. Przełożyc do rondla, zalać rosołem i dusić około 10 minut pod przykryciem po czym zagnieść sos śmietaną wymieszać z moką. Ugotować jajka na półtwardo obrać ze skorupek i włożyc do gorocego sosu. Podawać z ziemniakami lub ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 02.04.2013 13:05
jadłam bardzo dawno temu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak