Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Befsztyk w sosie cytrynowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 60 dkg
śmietana kremówka 20 dkg
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
olej do smażenia 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Befsztyk w sosie cytrynowym

Pokroić mięso w paski. Cebule pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać 2 łyżki oleju i smażyc mięso porcjami, Zdjąć z patelni cebule zeszklić, wlać śmietane i zagotować sos. Zagnieść z mąki i łyżki masła kulke a następnie wrzucić do sosu. Mieszać sos tak długo aż się rozpuści. Jeszcze raz zagotować sos. Włożyć mięso z powrotem dodać 3 łyżki soku z cytryny. Doprawić całość do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 02.04.2013 13:05
rewelacja..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak