Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z kiślem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąki 3 szkl.
margaryny 1 kostka
żółtko jajek 3
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
śmietany 2 łyżki
cukru 1 łyżka
Nadzienie:
kwaskowych jabłek 1 kg
cukier waniliowy 1
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z kiślem

Ciasto: Cukier, śmietanę i żółtka utrzeć. Dodać mąkę, margarynę i proszek do pieczenia. Wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części, jedna powinna być dużo większa. Mniejsza cześć zamrozić. Większą rozłożyć równomiernie na blasze. Nadzienie: Jabłka pokroić na 8 części usuwając z nich środki. Następnie poukładać na ciasto. Oprószyć cukrem pudrem i rodzynkami. Piana: Białka ubić z cukrem, następnie dodawać po woli kisiel. Gdy masa będzie jednolita, rozłożyć ją równomiernie na jabłka. Całość zakryć zamrożonym ciastem,można je zetrzeć na tarce lub najnormalniej po rozkładać. Piec w temperaturze 170 stopni około 50 minut. Gdy ciasto ostygnie można posypać cukrem pudrem. Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.02.2011 18:24
Znakomite ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak