Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wloskie gniazdka z makaronu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 20 dag
ząbek czosnku 1 szt.
śmietana 2-3 łyżki
masło 1 łyżka
sól
boczek wędzony 10 chudy
makaron nitki 4 gniazdka

Przepis i sposób przygotowania na: wloskie gniazdka z makaronu

Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj na półmiękko. Ostrożnie wyjmij łyżką cedzakową, przelej zimną wodą i osącz.
Szpinak wrzuć na patelnię, przykryj, podgrzewaj, aż się rozmrozi. Wtedy dodaj pokrojony w kostkę boczek i całość przesmaż, mieszając.
Potem dodaj posiekany czosnek, chwilę podduś. Szpinak zapraw śmietaną, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Na drugiej patelni roztop masło, połóż gniazdka makaronu i lekko je zrumień z jednej strony. Potem obróć je na drugą stronę. W środek każdego gniazdka włóż trochę szpinaku. Całość jeszcze chwilę podgrzewaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 06.02.2011 19:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak