Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń w sosie pomarańczowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 szt.
mleko 1/2 litra
pomarańcze 3 szt.
cukier 2 łyżki
migdałowe słupki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: budyń w sosie pomarańczowym

Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Rozlać do miseczek, schłodzić około 5 godzin. Pomarańcze obrać, z cząstek pomarańczy ściągnąć błonkę. Z 1 pomarańczy wycisnąć sok, dodać wodę aby było ok 150 ml płynu, zagotować. W garnku skarmelizować cukier, dodać migdały i gorący sok, gotować około 4 minuty. Ostudzić i dodać cząstki pomarańczy. Budyń wyłożyć na talerzyki, polać sosem pomarańczowym wraz z cząstkami pomarańczy i kawałkami migdałów

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pola2 13.04.2011 20:02
lubię takie słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak