Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kartoflanka z kwaszoną kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt.
por 10 dag
seler 12,5 dag
cebula biała 1 szt.
ziemniaki 1 kg
kiełbaski małe 3 szt.
olej 3-4 łyżki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
sól
bulion warzywny 2 l
kapusta kiszona 50 dag
śmietana kwaśna 12,5 dag
posiekany szczypiorek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: kartoflanka z kwaszoną kapustą

Warzywa obrać. Marchew, por i seler drobno pokroić. Cebulę posiekać. Ziemniaki pokroić w większą kostkę. Kapustę odcisnać, poszatkować. W garnku rozgrzać olej, zrumienić na nim kiełbaski. Kiełbaski wyjąć. W garnku zeszklić cebulę. Dołożyć pokrojone wcześniej warzywa. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Zalać bulionem. doprowadzić do wrzenia, potem zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem około 20 minut.
Warzywa z wywarem zmiksować na gładko. Dodać kapustę i pokrojone w plasterki kiełbaski. Zagotować. Przyprawić do smaku. Gotową zupę rozlać do kokilek. Każdą porcję udekorować kleksem kwaśnej śmietany. posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak