Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto migdałowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt ciemny 1 szt.
migdałowe płatki 5 łyżek
margaryna 1,5 kostki
cukier puder 7 łyżek
cukier 3 łyżki
żółtko jajek 3 szt.
olejek migdałowy 1 szt.
migdały mielone 5 łyżek
kakao 4 łyżki
mleko 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto migdałowe

Gotowy ciemny biszkopt przeciąć na 3 części. Masa kakaowa: z margaryny wziąć 1 łyżkę i rozpuścić ją z 3 łyżkami cukru pudru, 5 łyżkami mleka i kakao. Resztę margaryny utrzeć z cukrem, powoli dodać 2 żółtka i masę kakaową, dobrze wymieszać. Masę wyłożyć na 1 placek biszkoptowy, odłożyć 4 łyżki. Masa migdałowa: 1/2 margaryny utrzeć 4 łyżkami cukru pudru, dodać 1 żółtko i mielone migdały, wlać olejek migdałowy, dobrze utrzeć. Na placek z kremem kakaowym położyć 2 krążek biszkoptowy, docisnąć i nałożyć masę migdałową. Ułożyć ostatni krążek. Rozprowadzić pozostałą masą kakaową i posypać migdałowymi płatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 20.06.2012 22:13
pyszne ciasto
Małgorzata106 01.04.2012 20:07
super
Pola2 13.04.2011 20:00
pyszne
zbysio 08.03.2011 11:52
super
zbysio 08.03.2011 11:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak