Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapr w galarecie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp
włoszczyzna
sok z cytryny
sól
pieprz
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kapr w galarecie

karpia czyścimy i porcjujemy na dzwonki
nastepnie gotujemy go w wywarze z włoszczyzny
po ostudzeniu skrapiamy lekko sokiem z cytryny układamy na półmisku
wywar odcedzamy aby był czysty i klarowny dodajemy żelatyny
i gdy nam troszke ostygnie zalewamy karpia gdyz zrobi nam sie juz ładna galareta dekorujemy majonezem marchewka wszystkim czym mamy ochote :))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 02.03.2011 20:41
lubię
Baska Kaska 06.02.2011 18:45
chętnie bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak