Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z bitą śmietaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
mleko 600 ml
konfitura 6 łyżek
śmietana 1/4 litra
cukier 6 dag
wanilia do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z bitą śmietaną

Ryz zalać wrzącym mlekiem. Posolić. Dodać cukier do smaku. Gotować pod przykryciem. Ugotowany ostudzić. Ryz ułożyć dookoła półmiska. Do środka ryżu wlać ubita śmietanę przyprawionej cukrem i wanilią. Wierzch wałka ryżowego przywieramy konfiturami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 13.01.2012 20:59
sama na taki pomysł bym nie wpadła- niby banalne ryż i bita śmietana a jestem zachwycona tym przepisem
malaczarna23 03.09.2011 11:05
świetne
Juleczka20 21.08.2011 09:40
pyszne
Gabriela7 03.07.2011 07:30
dobre
ewelina63 23.02.2011 11:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak