Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Japończyk

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 2 sztuki
cebula 2 sztuki
marchewka 1 sztuka
natka pietruszki 1 sztuka
ziemniak 1 sztuka
ogórek zielony 0,5 szklanki
ogórek kiszony 1 sztuka
śledzie 4 sztuki
majonez wg uznania
sól wg uznania
pieprz wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Japończyk

2 jajka, marchew, pietruszkę, ziemniak ugotować i pokroić w kostkę. Połączyć ze sobą wszystkie składniki. Dokroić do tego cebulę, groszek i ogórek kiszony. Przyprawić i wymieszać i polać połową majonezu. Zrobić z tego 4 porcje. Każdą obłożyć śledziem. Na wierzch dać po połówce jajka. 1/4 cebuli delikatnie polać majonezem. Ozdobić natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 20.01.2012 22:53
super pomysł
kamyk 11.01.2012 17:07
coś nowego może być dobre
magduś83 13.10.2011 23:05
fajna nazwa
pioge7 28.09.2011 13:23
nie wiem, u nas od dawna się tak na to danie mówiło :D
bercik1 27.09.2011 23:13
Skąd taka nazwa?
Gabriela7 06.07.2011 14:18
ciekawe
malaczarna23 13.06.2011 09:49
pycha:) lubie takie
Karolcia12 02.05.2011 14:45
bardzo interesująco wygląda
Iwusia 11.04.2011 21:55
ciekawe :)
Karolinka w Kuchni 11.04.2011 11:13
swietne!
maciek7 01.04.2011 21:15
super
IlonaAlbertos 11.02.2011 12:23
Bardzo ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak