Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowy mus

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 30 dkg
białko 2 sztuki
cukier puder 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
sok owocowy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowy mus

Z białek i cukru ubić pianę. Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody, potem rozpuścić w gorącej, zagotować. Żelatynę wymieszać z sokiem owocowym i wlewać do stale ubijanej piany z białek. Gdy zacznie tężeć, dodać owoce, przelać do pucharków, odstawić do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 12.09.2011 10:30
pycha
RenataZ-et 10.03.2011 16:54
Pyszny deser
aginaa 06.02.2011 10:34
pyszny do deserow

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak