Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleczny kisiel z dynią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 35 dkg
mleko 1/2 litra
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
sok porzeczkowy
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mleczny kisiel z dynią

Pokrojoną w kostkę dynię rozgotować w niewielkiej ilości wody. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z połową szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotować dodając cukier i cukier waniliowy. Kiedy będzie się gotować wlać mleko z mąką i gotowac przez chwilę. Gdy będzie gęstnieć wlać przecier z dyni, dokładnie wymieszać. Przed podaniem polać sokiem porzeczkowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 04.12.2011 13:02
świetny deser
aginaa 06.02.2011 10:34
fajne polaczenie
halinka1011 06.02.2011 10:24
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak