Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gniazda z mięsa mielonego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone np. łopatka 500 gram
cebula 150 gram
marchew 100 gram
jajko 5 szt
chleb 100 bez skórki

Przepis i sposób przygotowania na: Gniazda z mięsa mielonego

Cebulę posiekać drobno, marchew zetrzeć na drobnej tarce. Chleb zmoczyć w mleku. Pomieszać farsz i chleb (chleb niewiele wyżymać). Dodać cebule i marchew i 1 jajko i wymieszać. Osolić, popieprzyć, dobrze wymieszać. Rozdzielić farsz na 4 części. Z każdej części sformować takie gniazdo z wgłębieniem w środku. Blachę posmarować oliwą, układać mięsne gniazda na blasze i wbijać jajko w środek wgłębienia. Zapiekać przy temperaturze 180 stopni do 35-40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 23.04.2011 11:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak