Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w majonezie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt
majonez 4 lyżki
oliwa 3 lyżki
przyprawa kucharek 2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w majonezie

Filety z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą, pieprzem, oliwą i roztartym czosnkiem. Odłożyć na godzinę w chłodne miejsce. Następnie włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Oprószyć przyprawą kucharek. Na każdy filet położyć łyżkę majonezu, posypać bułką tartą. Przykryć folią aluminiową, włożyć do nagrzanego piekarnika i upiec. Pod koniec pieczenia usunąć folię i zrumienić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.05.2013 18:43
Wygląda obłędnie.
Ela15 15.11.2012 08:24
pycha
Seba 08.03.2012 09:04
fajny
Wafelek2601 08.10.2011 15:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak