Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z białą kiełbasą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zakwas 0,5 litra
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt.
cebula 1 szt
mąka 1 łyżka
kiełbasa biała 0,5 kg
olej 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat szczypta
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z białą kiełbasą

Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć, zalać wodą i gotować 10 min, następnie dodać zakwas, majeranek i pół opieczonej cebuli, gotować 15 min, przyprawić i zaprawić zaprawą z mąki i wody. Pół cebuli posiekać i przesmażyć razem z pokrojoną w kawałki białą kiełbasą. Po przesmażeniu cebule i kiełbasę dodać do żurku. Gotować wszystko jeszcze chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak