Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska z marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
jajko 3 szt
cebula 3 szt
czosnek 2 ząbki
mleko 1/2 szkl
marchew gotowana 2 szt
boczek wędzony 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 2 łyżki
tłuszcz do formy
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska z marchewką

Bulkę zamoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę drobno posiekać i zrumienić na oliwie. Mięso włożyć do miski dodać bułkę, cebulę, jajka, roztarty z solą czosnek,sól i pieprz, dokładnie wyrobić. Formę posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Połowę masy mięsnej włożyć do foremki, posypać pokrojonym w paseczki boczkiem i pokrojoną w słupki marchewką. Na to wyłożyć resztę masy. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 1 godziny w temp 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 25.09.2013 14:08
smaczna :-)
IlonaAlbertos 06.07.2012 21:52
Zapowiada się bardzo apetycznie :)
Monika193
Monika193 03.06.2011 19:50
lubię taką pieczeń, ale z marchewką nie robiłam jeszcze, muszę wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak