Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta włoska po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
cebula 2 sztuki
grzyby leśne 40 dkg
marchew 2 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki
kiełbasa krakowska 30 dkg
kostka rosołowa 2 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
sól do smaku
olej roślinny do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta włoska po węgiersku

Kapustę myjemy , szatkujemy.
Cebulę obieramy , myjemy i kroimy w piórka.
Następnie cebulkę podsmażamy.
Do dużego garnka dodajemy naszą cebulkę i kapustę.
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni.
Następnie wrzucamy ja do naszego garnka z kapustą i cebulą.
Grzybki leśne (mrożone) wrzucamy.
Marchew obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy.
Paprykę myjemy , oczyszczamy i kroimy w słupki.
Teraz wrzucamy kostki rosołowe , przyprawiamy papryką , solą , pieprzem.
I podlewamy wodą , oraz 2-3 łyżkami oleju.
Dusimy do miękkości .
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 10.02.2011 10:53
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak