Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surowka z czerwonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mala glowka kapusty czerwonej 1 sztuka
sok z cytryny 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
jabłko 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
oliwa
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: surowka z czerwonej kapusty

Kapustę siekam, wrzucam na wrzącą, osoloną wodę i gotuję ok 5 minut.

Odcedzam na sicie, polewam octem i cytryną, dokładnie mieszam, odstawiam do wystygnięcia.

Zimną kapustę odciskam z nadmiaru wody, dodaję starte jabłko i startą cebulę, doprawiam solą, pieprzem i cukrem, polewam oliwą z oliwek.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 15.02.2011 07:18
lubię surówki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak