Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowane zeberka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 1,5 kilo
musztarda ostra 2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat 1 lyżeczka
sos sojowy 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
wino czerwone 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: marynowane zeberka

1Z musztardy, pieprzu, sosu sojowe­go, czerwonego wina i oleju przy­gotować marynatę. Natrzeć nią żeberka, przykryć i odstawić.

2Żeberka ułożyć w brytfannie i upiec na górnym poziomie piekarnika, często obracając i polewając wyto­pionym tłuszczem, aby po obu stro­nach były chrupiące.

3Po 30 minutach pieczenia posypać żeberka solą wymieszaną z papryką. Ponownie polać wytopionym tłusz­czem, aby mięso dobrze nasiąkło przyprawami.

Rada:

Żeberka należy piec tuż pod elemen­tem grzewczym, obracając je co 5 mi­nut. Po zrumienieniu wstawić brytfan­nę z żeberkami na niższy poziom.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 28.03.2011 08:03
smaczne
romanrafal
romanrafal 20.02.2011 18:48
pycha
eli82 18.02.2011 10:01
pysznie wygląda
misia53 13.02.2011 17:47
coś dla moich męzczyzn....
marzencia2007 08.02.2011 17:53
wyglądają świetnie
pawel6 06.02.2011 08:58
ciekawe połączenie składników... żeberka muszą smakować wyśmienicie
Misiabe 05.02.2011 21:12
Aż slinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak