Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brukselkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 1 laska
olej do smażenia do smażenia
woda 1 litr
ziemniak 2 sztuki
włoszczyzna mrożona 1 garść
śmietana 2 łyżki
brukselka 0,5 mrożona
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brukselkowa

Na rozgrzaną patelnie z olejem wrzucamy pokrojoną kiełbasę i smażymy około 2-3min.
Następnie przekładamy do garnka i zalewamy wodą.
Ziemniaki myjemy , obieramy i kroimy w kosteczkę po czym dodajemy do naszej wody (zupy).
Włoszczyznę i brukselkę wrzucamy zaraz po ziemniaczkach.
Wrzucamy kostkę rosołową i doprawiamy pieprzem.

Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie w tedy bierzemy słoiczek i wlewamy trochę zupy do niego.
Następnie dodajemy śmietanę do słoiczka i mieszamy.
Wlewamy do zupy gotujemy 1-2min i gotowe.
Posypujemy koperkiem .
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak