Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z kwaszonej kapusty z wędzonymi żeberkami i ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 40 dkg
żeberka 40 dkg
włoszczyzna 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
tłuszcz 1 łyżka
mąka 1 łyżka
kapusta kwaszona 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z kwaszonej kapusty z wędzonymi żeberkami i ziemniakami

Żeberka zalać wrzątkiem i gotować przez pół godziny. Dodać kapustę i gotowac do miękkości. Dodać liście laurowe. Ugotować wywar z włoszczyzny, potem odcedzić, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować do miękkości. Przelać do kapusty. Żeberka pokroić na porcje, włożyć ponownie do zupy. Z mąki i tłuszczu przygotować zasmażkę, wlać do zupy. Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 07.10.2011 11:45
mniammm-pyszny kapuśniak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak