Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety z kaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kaczej piersi 2 szt
włoszczyzna 1 szt
grzyby suszone 3 dag
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
smietana 18% 1/2 szkl
zielona pietruszka 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: filety z kaczki

Włoszczyznę oczyścić, pokroić na kawałki i zalać 2 szklankami wody, ugotować wywar, włożyć piersi z kaczki i gotować około godziny. Suszone grzyby namoczyć w lekko ciepłe wodzie, ugotować w 2 szklankach wody, większość płynu powinna odparować. Grzyby ostudzić i pokroić w paski. Z masła i mąki przygotować zasmażkę, dodać wywar grzybowy, pokrojone grzyby, śmietanę, przyprawić solą i pieprzem, chwilę gotować, włożyć filety z kaczki i dobrze wszystko zagrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 14.02.2011 14:17
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak