Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w sosie śmietanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójne filety z piersi 2 szt
pieczarki 25 dag
śmietana 30% 3/4 szkl
oliwa 2 łyżki
mąka 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżki
rosół drobiowy 1 kostka
czerwony pieprz 1/2 łyżki
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w sosie śmietanowym

Filety z piersi umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, posypać kucharkiem i odstawić na kilkanaście minut. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki, cebulę obrać i drobno posiekać. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć kurczaka, dodać cebulę i pieczarki, smażyć około 10 minut, mieszając. Kostkę rosołową rozpuścić w szklance gorącej wody, wlać do mięsa i dusić 5 minut, wsypać ziarna czerwonego pieprzu i gotować do zgęstnienia sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 28.06.2012 22:32
smaczne mięsko
Roman5 14.02.2011 14:18
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak