Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony z jablkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 50 dag
oliwa 2 łyzki
cebula 1 szt
tymianek 1/2 łyżeczki
bazylia 1/2 łyzeczki
sól do smaku
kotlety schabowe 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony z jablkami

Mięso umyć, obrumienić na oliwie, oprószyć solą i pieprzem. Włożyć do rondla, obłożyć posiekaną cebulą, podlać wodą i dusić pod przykryciem około 30 minut. Jabłka obrać, pokroić w cząstki usunąć gniazda nasienne, dodać do mięsa, posypać tymiankiem i bazylią, udusić do miękkości. Sos przyprawić do smaku. Mięso pokroić i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 10.01.2014 08:27
super mięsko
IlonaAlbertos 28.05.2013 16:53
Jak dla mnie ekstra.
wiola333 23.03.2013 10:48
bardzo smaczny przepis
Dorota59 15.10.2012 10:44
pyszne takie mięsko
Iwona51
Iwona51 29.01.2012 11:16
smaczny
Baska Kaska 10.04.2011 10:43
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak