Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pesto

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzeszki pinii 2 łyżki
bazylia świeża 1 szkl
czosnek 2 ząbki
sól 1/4 łyżeczki
starty ser romano 1 1/2 łyzki
parmezan 1/4 szkl starty

Przepis i sposób przygotowania na: sos pesto

Rozgrzać łyżkę oliwy w rondlu, dodać orzeszki i obsmażyć e około 45 sekund, aż będą jasnobrązowe, odcisnąć z tłuszczu za pomocą papierowych ręczników. W blenderze zmiksować orzeszki, liście bazylii, czosnek i pozostałą oliwę, przełożyć masę do miski, dodać oba sery i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 20.05.2012 16:19
Super :)
Roman5 13.02.2011 11:48
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak