Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w miodowej polewie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kurczak (cały ) 1 szt
masło 1/2 kostki
miód płynny 4 łyżki
sok z połowy cytryny
sól
Pieprz biały mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w miodowej polewie

Kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, skropić sokiem z cytryny, przyprawić pieprzem i sola z każdej strony. Zagotować miód z masłem i połową łyżeczki gałki muszkatołowej, posmarować tym kurczaka, trochę płynu zostawić. Kurczaka wstawić do piekarnika do 180 stopni, polać z wierchu pozostałym miodem z masłem, piec około półtorej godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 14.02.2012 12:10
super
Roman5 13.02.2011 11:48
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak