Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowana cebula

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 4 szt
pieczarki 15 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżeczki
masło 3 łyżki
sól
cukier
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowana cebula

Cebule obrać z wierzchnich liści i obgotować przez 5 minut we wrzątku, wyjąć, ostudzić, odciąć wierzch i wydrążyć. Miąższ z cebuli drobno posiekać. Pieczarki oczyścić i drobno pokroić. Na suchej patelni zarumienić bułkę tartą, dodać łyżkę masła. Na łyżce masła podsmażyć masę cebulowo-pieczarkową, wymieszać ją z bułką tartą z masłem, przyprawić solą i pieprzem Farszem napełnić cebule, ustawić je w brytfannie na rozpuszczonej łyżce masła, dodać pół szklanki wody, przykryć pokrywką i dusić, aż będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 12.02.2011 12:09
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak